OKRUŽENJE

Zbog svog položaja Kamp ”Ujča” je idealno mjesto za sve one koji žele provesti nezaboravan godišnji odmor. Iskoristite dan, uživate u ljetnim radostima i posjetite brojne prirodne i kulturne znamenitosti u okruženju.

Okruženje

SENJ

Senj obiluje arheološkim nalazima iz doba antike, brojnim crkvama i kapelicama, gotičkim i renesansnim palačama, utvrdama… Najmonumentalnija utvrda cijelog Hrvatskog primorja, kula Nehaj, izgrađena je daleke 1558. godine radi obrane grada od Turaka i Mlečana.

VIŠE INFORMACIJA
Okruženje

KRASNO

Iznad Svetog Jurja, u srcu Velebita, na 714 m n.m. smješteno je najveće naselje na Velebitu. Svetište Majke Božje od Krasna jedno je od najpoznatijih svetišta u Hrvatskoj – Ovo Marijansko svetište godišnje posjećuje preko 100 tisuća vjernika.

VIŠE INFORMACIJA
Okruženje

ZAVIŽAN

Zavižan je jedan od najpoznatijih lokaliteta u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit. Na 1594 m nadmorske visine, ispod vrha Vučjak, smješten je Planinarski dom Zavižan i najstarija visinska meteorološka postaja u Hrvatskoj, osnovana 1953. godine.

VIŠE INFORMACIJA
Okruženje

NP SJEVERNI VELEBIT

Nacionalni park Sjeverni Velebit, najmlađi je hrvatski nacionalni park, osnovan 1999. godine. Unutar parka nalazi se strogi rezervat Hajdučki i Rožanski kukovi u kojima je do sada otkriveno više od 150 jama; najpoznatija je Lukina jama koja je jedna od najdubljih u svijetu.

VIŠE INFORMACIJA
Okruženje

KUTEREVO

U ličkom selu Kuterevo nalazi se u svijetu jedinstveno utočište za mlade medvjede. Utočište je otvoreno za posjete od proljeća do kasne jeseni. Uz prihvatilište za medvjede možete posjetiti i eko/etno-selo. Selo Kuterevo posjeti godišnje 10.000 posjetilaca.

VIŠE INFORMACIJA
Okruženje

GACKA

Najpoznatija pastrvska voda na svijetu, izvire uz posebno privlačne vodenice Sinca. Ovaj prirodni biser i raritet, smatra se geomorfološkim i hidrološkim spomenikom prirode. Na izvoru Gacke u Sincu nalaze se mlinice koje i danas dočaravaju dio nekadašnjeg načina života.

VIŠE INFORMACIJA
Okruženje

NP PLITVIČKA JEZERA

Plitvička jezera proglašena su nacionalnim parkom još 1949. g., a zbog svoje se ljepote ubrajaju među najljepše prirodne znamenitosti Europe. 1979. UNESCO je uvrstio Plitvice u popis svjetske spomeničke baštine. To je šumoviti planinski kraj kroz koji se, jedno ispod drugog, niže šesnaest prekrasnih jezera i jezeraca.

VIŠE INFORMACIJA
Okruženje

GRABOVAČA

Pećinski park Grabovača nalazi se 2,5 km od centra Perušića. Na području parka se nalazi 6 špilja i jedna jama, od čega su tri špilje zaštićene na nacionalnoj razini kao geomorfološki spomenici prirode. Od proljeća do jeseni u obilazak špilje Samograd posjetitelje vode vodiči.

VIŠE INFORMACIJA
Okruženje

ZAVRATNICA

Zavratnica je bez sumnje jedna od najljepših uvala hrvatske obale Jadranskog mora. Zbog ljepote krajobraza i prirodnih vrijednosti stavljena je 1964. godine pod posebnu zaštitu u kategoriji zaštićenih krajolika. Od 1981. sastavni je dio Parka prirode “Velebit”.

VIŠE INFORMACIJA
Okruženje

NIKOLA TESLA

Memorijalni centar „Nikola Tesla“ osnovan je 2006. g. radi očuvanja trajne uspomene i iskazivanja zahvalnosti prema liku i djelu Nikole Tesle, jednog od najvećih znanstvenika, pronalazača i humanista., rodom iz Smiljana.

VIŠE INFORMACIJA